Tagliatelle z brokułami i serem lazur

20 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Brokuły - 1 paczka
  • Makaron tagliatelle 400 g
  • Ser typu lazur lub inny z błękitną pleśnią 250 g
  • Natka pietruszki 1/2 pęczka
  • Śmietana 18% 250 ml
  • Masło 20 g
  • Sól i pieprz do smaku
  • Pomidorki cherry do dekoracji

Sposób przygotowania:


Ugotuj makaron al dente. Podsmaż go następnie na maśle dodając brokuły podzielone na małe różyczki.

Dodaj śmietanę i pokruszony ser, podgrzewaj delikatnie mieszając, do momentu aż śmietana się zredukuje do pożądanej gęstości.

Dodaj sól i pieprz do smaku, posyp pietruszką.

Możesz ozdobić danie ćwiartkami pomidorów lub pomidorkami cherry.