20 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Country z przyprawa toskańską - 2 paczki
- Filet z indyka 260 g
- Czosnek 2 ząbki
- Majonez 2 łyżki
- Jogurt naturalny 1 łyżka
- Oliwa z oliwek 20 ml
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Przygotuj sos: wymieszaj majonez z jogurtem, dodaj posiekaną pietruszkę oraz czosnek przepuszczony przez praskę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przygotuj warzywa na patelnię Country z przyprawą toskańską według przepisu na opakowaniu. Pokrój filet z indyka w paski, dopraw według uznania i podsmaż na patelni.
Nałóż na talerz łyżkę lub dwie sosu, ułóż na nim warzywa, a następnie wyłóż kawałki indyka. Udekoruj danie natką pietruszki lub listkami bazylii.
