30 minut
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Farmer z przyprawą polską - 1 paczka
- Wołowe mięso mielone 200 g
- Bryndza 100 g
- Świeży tymianek 1 łyżka
- Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
- Olej 1 łyżka
- Musztarda francuska 1 łyżka
- Gałka muszkatałowa do smaku
- Sól i pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso wymieszaj z tymiankiem, koncentratem pomidorowym i musztardą. Następnie dopraw przyprawami do smaku. Z mięsa uformuj małe kulki, gotuj je przez 5 minut we wrzątku.
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, wsyp mieszankę warzyw d’aucy i dodaj pulpeciki. Całość posyp pokruszoną bryndzą. Zapiekaj w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
