Zapiekanka z pulpecikami wołowymi

30 minut dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Farmer z przyprawą polską - 1 paczka
  • Wołowe mięso mielone 200 g
  • Bryndza 100 g
  • Świeży tymianek 1 łyżka
  • Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • Olej 1 łyżka
  • Musztarda francuska 1 łyżka
  • Gałka muszkatałowa do smaku
  • Sól i pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:


Mięso wymieszaj z tymiankiem, koncentratem pomidorowym i musztardą. Następnie dopraw przyprawami do smaku. Z mięsa uformuj małe kulki, gotuj je przez 5 minut we wrzątku.

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, wsyp mieszankę warzyw d’aucy i dodaj pulpeciki. Całość posyp pokruszoną bryndzą. Zapiekaj w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.