Zielony koktajl ze szpinaku, gruszek i kiwi

5 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Szpinak rozdrobniony - 1 paczka
  • Słodkie gruszki 3 szt.
  • Kiwi 2 szt.
  • Maślanka naturalna (lub kefir) 3/4 szklanki
  • Cynamon 1/2 łyżeczki
  • Miód (opcjonalnie) 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny

Sposób przygotowania:


Obierz chwilę wcześniej gruszki i wykrój z nich gniazda nasienne, następnie pokrój je na ćwiartki. Pokrop je sokiem z cytryny i posyp cynamonem. Obierz kiwi i także pokrój je na mniejsze części.

Gruszki z cynamonem zblenduj, następnie dodaj kiwi oraz zmieszaj wszyskie składniki razem. Dodaj jedną lub dwie mniejsze kostki szpinaku, zalej całość maslanką i miksuj aż koktajl rozmiesza się równomiernie. Opcjonalnie można dosłodzić koktajl łyżeczką miodu.

Podawaj w wysokiej szklance, lekko posypując po wierzchu cynamonem.