5 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Szpinak rozdrobniony - 1 paczka
- Słodkie gruszki 3 szt.
- Kiwi 2 szt.
- Maślanka naturalna (lub kefir) 3/4 szklanki
- Cynamon 1/2 łyżeczki
- Miód (opcjonalnie) 1 łyżeczka
- Sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Obierz chwilę wcześniej gruszki i wykrój z nich gniazda nasienne, następnie pokrój je na ćwiartki. Pokrop je sokiem z cytryny i posyp cynamonem. Obierz kiwi i także pokrój je na mniejsze części.
Gruszki z cynamonem zblenduj, następnie dodaj kiwi oraz zmieszaj wszyskie składniki razem. Dodaj jedną lub dwie mniejsze kostki szpinaku, zalej całość maslanką i miksuj aż koktajl rozmiesza się równomiernie. Opcjonalnie można dosłodzić koktajl łyżeczką miodu.
Podawaj w wysokiej szklance, lekko posypując po wierzchu cynamonem.
