25 min
dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
MIX WARZYW
- Romanesco mix - 100 g
- Szpinak rozdrobniony - 200 g
- Fasola szparagowa zielona - 200 g
- Brukselka 150 g
- Fasola płaskostrąkowa 100 g
DODATKI
- Jajka do sadzenia 2 szt.
- Olej 1/2 łyżki
SOS
- Bulion warzywny 50 ml
- Śmietana 18% 200 ml
- Żółtko 1 szt.
- Mąka 1 łyżka
- Chrzan 90 g
Sposób przygotowania:
Przepis powstał na bazie mieszanek zgłoszonych do konkursu Krzyżówka Smaków. Świeże warzywa możesz zastąpić mrożonymi.
Warzywa gotuj na parze przez około 8 minut. Jajka smaż na patelni posmarowanej olejem.
Pasta chrzanowa: śmietanę wymieszaj z żółtkiem i chrzanem. Następnie gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Gdy składniki będą już ciepłe dodaj około 50 ml bulionu warzywnego rozrobionego z łyżką mąki. Gotuj jeszcze przez chwilę ciągle mieszając.
