Zupa krem z brokułów

25 min dla 2 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Brokuły - 1 paczka
  • Bulion warzywny 3 szklanki
  • Serek typu filadelfia 150 g
  • Orzeszki ziemne 40 g
  • Cebula drobno posiekana 1 szt.
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


Zeszklij na oliwie w dużym garnku cebulę, dodaj różyczki brokułów wlej bulion. Gotuj pod przykryciem 5 minut. W tym czasie pokrusz orzeszki i praż je na suchej patelni przez ok. 5 minut, a następnie odstaw.

Do miski blendera przełóż brokuły i cebulę, serek i połowę pozostałego bulionu, zmiksuj na szybkich obrotach. Dodawaj partiami bulion aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Serwuj gorące lub dobrze schłodzone, posypane orzeszkami.