25 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Kalafior - 2 paczki
- Bulion drobiowy 2 szklanki
- Mascarpone 1 duża łyżka
- Cebula (pokrojona w drobną kostkę) 1 łyżka
- Czosnek posiekany 1 łyżeczka
- Przyprawa tandoori 1/2 łyżeczki
- Grzanki wedle uznania
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, czosnek i przyprawę. Ugotuj różyczki kalafiora według sugestii podanej na opakowaniu (ok. 7 minut) i dodaj je do usmażonych składników. Dolej 2 szklanki bulionu i duś około 20 minut pod przykryciem.
Zmiksuj na gładki krem, dodaj mascarpone i zmiksuj ponownie. Dopraw solą, pieprzem i mieszanką przypraw tandoori.
Najlepiej smakuje z tartym parmezanem i grzankami.
