25 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Zupa pieczarkowa - 2 paczki
- Bulion warzywny 2 l
- Ciasto francuskie mrożone 100 g
- Śmietana 36 % 15 ml
- Cebula 1 średniej wielkości
- Sól i pieprz do smaku
- Rozmaryn do dekoracji
Sposób przygotowania:
Wytnij z ciasta francuskiego 4 większe lub 8 małych krążków, włóż do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piecz ok. 2-2,5 min.
Zagotuj bulion drobiowy, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Zalej bulionem mieszankę d’aucy Zupa pieczarkowa i gotuj około 10 minut. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Napełnij zupą 4 miseczki, każdą porcję przykryj krążkami upieczonego ciasta.
Całość udekoruj gałązkami rozmarynu.
