Zupa pieczarkowa na sposób francuski

25 min dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
  • Zupa pieczarkowa - 2 paczki
  • Bulion warzywny 2 l
  • Ciasto francuskie mrożone 100 g
  • Śmietana 36 % 15 ml
  • Cebula 1 średniej wielkości
  • Sól i pieprz do smaku
  • Rozmaryn do dekoracji

Sposób przygotowania:


Wytnij z ciasta francuskiego 4 większe lub 8 małych krążków, włóż do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piecz ok. 2-2,5 min.

Zagotuj bulion drobiowy, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Zalej bulionem mieszankę d’aucy Zupa pieczarkowa i gotuj około 10 minut. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Napełnij zupą 4 miseczki, każdą porcję przykryj krążkami upieczonego ciasta.

Całość udekoruj gałązkami rozmarynu.