75 min
dla 4 osób
LISTA SKŁADNIKÓW
- Mieszanka warzywna do zup 7 składnikowa - 1 paczka
- Borowiki 10 małych sztuk
- Wędzony boczek 5 plasterków
- Ziemniaki 5 dużych sztuk
- Marchewka 5 sztuk
- Cebula 2 małe sztuki
- Pietruszka 1 szt.
- Seler mały kawałek
- Liść laurowy 3 sztuki
- Ziele angielskie 2 ziarenka
Sposób przygotowania:
Obierz marchew, pietruszkę, selera i pokrój w kostkę. Cebulę przekrój na pół i opał nad ogniem. Przełóż wszystkie warzywa do garnka i wlej około 2 litrów wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Zagotuj a następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 40 minut. Odcedź bulion.
Ziemniaki obierz, pokrój w niewielką kostkę. Boczek pokrój w paseczki.
W osobnym garnku podsmaż pokrojony boczek a następnie borowiki (mogą być zamrożone). Dodaj warzywa d’aucy oraz ziemniaki.
Chwilę podsmażaj a następnie zalej przygotowanym wcześniej bulionem. Doprowadź do wrzenia i gotuj aż warzywa będą miękkie (szczególnie ziemniaki). Następnie dopraw do smaku.
